Een ogenblik geduld a.u.b.
  • Home
  • Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil dat iedereen deze website kan gebruiken. Komt u toch een pagina tegen die niet toegankelijk is? Dan kunt u dit aan ons melden.

Wat is een toegankelijke website?

Een toegankelijke website is voor alle doelgroepen beter te gebruiken. Daarom is in het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid bepaald dat overheidssites moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen zoals vastgelegd in EN 301 549/WCAG 2.1 en daarover verantwoordelijkheid moeten afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.

Ondersteunde browsers

Wij adviseren één van de volgende browsers te gebruiken:

  • Microsoft Edge (vanaf versie 12)
  • Mozilla Firefox (vanaf versie 3.5)
  • Google Chrome (vanaf versie 30)

Toetsenbord ondersteuning

De dashboards ondersteunen dezelfde toetsenbord mechanismes als de browser standaard doet met de volgende toevoeging:

  • Ctrl-alt+s zet focus op skiplinks, hiermee kan de focus gelegd worden op één van de delen van de webapplicatie.
  • Ctrl+arrow-up/ctrl+arrow-down zet de focus op een vorige/volgende sectie binnen het selectiescherm, hiermee kan er sneller tussen lijsten geschakeld worden zonder heel de lijst door te hoeven gaan.

Tabelpresentatie in databank

De tabelpresentatie binnen de databank is geoptimaliseerd voor snelheid bij een grote hoeveelheid gegevens en is daarom niet toegankelijk voor schermlezers. Met de knop "Toon toegankelijke tabelgegevens" is het mogelijk de huidige presentatie te tonen als volledige tabel.

Garanderen toegankelijkheid

Wij garanderen een goede toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen onze (dagelijkse) processen:

  • Toegankelijkheid ‘by design’: toegankelijkheid is vanaf de start onderdeel van alle stappen in het ontwerp-, bouw en redactionele proces van onze website.
  • Onderzoek: onafhankelijke deskundigen toetsen regelmatig (onderdelen van) de website op toegankelijkheid. Zowel voor de functioneel-technische onderdelen als de redactionele aspecten. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op.
  • Kennis medewerkers: onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen dit toe waar nodig.

Toegankelijkheidsverklaring

Status toegankelijkheidslabel van Prognosemodel Zorg en Welzijn. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.
Bekijk de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Problemen met toegankelijkheid melden

Loopt u tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid? Neem dan contact met ons op. We streven ernaar binnen 5 werkdagen te antwoorden.